پیشگیری و رفع مالاریا با داروی کوئینین Quinine

ساخت وبلاگ

وقتی که انگل پلاسمودیوم توسط پشه ی آنوفل وارد بدن فرد می شود به مدت ۷ تا ۳۰ روز ممکن است علایمی از خود بروز ندهد اما بعد از این مدت بیماری خطرناک مالاریا علایم خود را نمایان می کند. بیماری مالاریا از انواع خطرناک بیماری های انگلی انتقالی از حشرات است که در صورت تشخیص ندادن به موقع ممکن است به مرگ فرد نیز بیانجامد. همانطور که گفتیم این بیماری دارای دوره ی نهان است و تشخیص پزشک باید در همین دوره باشد تا بتوان این بیماری را با استفاده از داروهای ضدمالاریا به شکل مطلوب درمان کرد. معمولا مصرف داروهای پیشگیری از مالاریا به افرادی که قصد سفر به مناطق مشکوک و جنگلی دارند توصیه می شود. داروی کوئینین یکی از انواع داروهای ضد مالاریا است که برای درمان پلاسمودیم فالسیپاروم (انگلی که وارد سلول های قرمز خون شده و باعث بروز مالاریا می شود) کاربرد دارد، البته داروی کوئینین کاربردهای دیگری هم در علم پزشکی دارد که در ادامه ی مطلب به توضیح آن ها و عملکرد این دارو در بدن می پردازیم.

<strong>داروی</strong> <strong>کوئینین</strong>

مشخصات پزشکی داروی کوئینین

داروی کوئینین (Quinine) که تنها با همین نام در داروخانه های معتبر و بازارهای آزاد دارو به فروش می رسد را در دسته ی داروهای ضد مالاریا و داروی آرام بخش عضلات طبقه بندی می کنند. داروی کوئینین یکی از قدیمی ترین داروها برای درمان مالاریا است و به دلیل اینکه انگل های این بیماری در مقابل بسیاری از داروهای جدید ضد مالاریا مقاومت نشان داده اند همچنان داروی بسیار پرکاربردی است. البته در بسیاری از مواقع داروی کوئینین به همراه داروهای دیگری برای درمان مالاریا استفاده می شود. داروی کوئینین خواص درمانی متعددی از جمله تاثیر در درمان آرتریت روماتوئید و پیشگیری و درمان گرفتگی های پا مخصوصا در هنگام خواب که ناشی از بیماری های آرتریت و یا دیابت و غیره است، دارد. شایان ذکر است که علاوه بر تاثیر درمانی این دارو عوارض جانبی زیادی هم برای داروی کوئینین بیان شده است که جلوتر به آن می پردازیم. داروی کوئینین به اشکال قرص و تزریقی در بازار به فروش می رسد و بنابر گزارش مجله پزشکی آسان طب و طبق تحقیقات انجام شده بهترین زمان مصرف این دارو برای درمان مالاریا هر ۸ ساعت یکبار و برای درمان گرفتگی پاها و عضلات روزی ۱ بار اعلام شده است. دوز مجاز مصرفی داروی کوئینین نیز در بزرگسالان بالای ۱۶ سال ۶۰۰ میلی گرم برای درمان مالاریا و ۲۰۰ تا ۳۰۰ میلی گرم برای درمان گرفتگی عضلات توصیه شده است. توصیه می شود که این دارو را حتما با نسخه پزشک و از داروخانه های معتبر تهیه کنید تا عوارض جانبی کمتری را متحمل شوید.

چگونگی تاثیر داروی کوئینین

<strong>داروی</strong> <strong>کوئینین</strong>

داروی کوئینین مانع از رشد انگل ها شده و در نهایت قاتل آن ها می باشد که ظرف مدت ۱ الی ۲ روز بعد از شروع مصرف آن می توان اثرات مفید و تاثیرگذار آن را در درمان مالاریا مشاهده کرد و بعد از گذشت حدود ۱ ماه هم تاثیرات آن بر گرفتگی عضلات نمایان می شود. همچنین این اثرات ۱۶ تا ۲۴ ساعت بعد از قطع دارو نیز در بدن دوام خواهند داشت. توصیه پزشکان اینست که اگر برای درمان مالاریا از داروی کوئینین استفاده می کنید حتما اجازه دهید که طول دوره ی درمان کامل شود تا اگر منشا عفونت همچنان باقی است به طور کامل از بین برود و بعد از قطع دارو بیماری دوباره عود نکند. توجه داشته باشید که اگر از این دارو برای درمان گرفتگی عضلات استفاده می کنید به محض بهبودی می توانید مصرف آن را قطع کنید اما اگر در طول درمان با داروی کوئینین دچار بروز جوش، اختلال شنوایی و یا اختلال بینایی شدید سریعا به پزشک مراجعه کنید.

عوارض جانبی مصرف داروی کوئینین

همانطور که در ابتدای مطلب هم گفتیم داروی کوئینین دارای عوارض جانبی بسیاری است و به همین دلیل بسیاری از پزشکان اعتقاد دارند که این دارو تنها برای درمان مالاریا استفاده شود و برای درمان گرفتگی عضلات از داروهای مشابه استفاده شود. از مهمترین و بارزترین عوارض داروی کوئینین می توان به سرگیجه، اختلال بینایی، صدای زنگ گوش، سردرد، تهوع و اسهال اشاره کرد.

نکات احتیاطی مهم در خصوص مصرف داروی کوئینین

داروی کوئینین

در صورتی که به هریک از عوارض و بیماری های زیر دچار می باشید حتما قبل از شروع مصرف داروی کوئینین با پزشکتان مشورت کنید.

√ اگر به نارسایی کلیوی و دردهای کبدی دچار هستید.

√ اگر صدای زنگ در گوشهایتان احساس می کنید.

√ اگر از بیماری عصب های چشم رنج می برید.

√ اگر به نارسایی قلبی دچار می باشید.

√ اگر از داروهای دیگری هم استفاده می کنید.

√ مصرف دارو برای زنان حامله: ممنوع است زیرا باعث اختلال در رشد نوزاد و نقص می شود.

√ مصرف دارو برای زنان شیرده: دارو در شیر مادر ترشح می شود و روی کودک تاثیر مستقیم دارد. بهتر است با پزشک مشورت کنید.

√ مصرف دارو برای کودکان: با توجه به سن و فیزیک کودک کاهش دوز مصرفی اجباریست.

√ مصرف دارو برای افراد بالای ۶۰ سال: بلامانع است اما به دلیل احساس کسلی و اختلالات بینایی بهتر است از کارهای مخاطره آمیز مثل رانندگی پرهیز شود.

منبع: https://asanteb.com

نیکی ها...
ما را در سایت نیکی ها دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : محمد کاظم مشهدی بازدید : 242 تاريخ : جمعه 16 شهريور 1397 ساعت: 18:29