جراحی لیزیک یا جراحی عیوب انکساری را بیشتر بشناسید

ساخت وبلاگ

عمل جراحی لیزیک از سال 1990 متداول شده و پیوسته در حال تکامل است. تاکنون بیش از 50 میلیون نفر در سراسر جهان این عمل جراحی را انجام داده‌‎اند. این جراحی توسط یک دستگاه اگزایمر لیزر انجام می‌شود که طول موج کوتاهی دارد و به بافت‌های داخل چشم نفوذ نمی‌کند. ارگان هدف در این جراحی تنها قرنیه است. در این مقاله جراحی لیزیک را برای شما موشکافی خواهیم کرد.

جراحی لیزیک

عوارض جراحی لیزیک چیست؟

این جراحی بسیار بی خطر و موثر است و احتمال بروز عارضه پس از آن بسیار پایین می باشد. بیش از 95 درصد از افرادی که تحت این عمل جراحی قرار می گیرند دیگر برای دید دور احتیاجی به عینک نخواهند داشت و با توجه به با ثبات بودن این عمل جراحی فرد تا پایان عمر از عینک بی نیاز خواهد بود.

این عمل جراحی برای افرادی که دید دورشان دچار اختلال است و نیاز به عینک برای دید دور دارند مناسب است و افرادی که دچار پیر چشمی هستند و دید نزدیکشان دچار اختلال است این عمل جراحی برایشان مفید نخواهد بود. مدت این جراحی کمتر از 5 دقیقه برای هر چشم است.

این عمل جراحی دارای نتایج قابل پیش بینی و اسامی مختلف و متفاوتی است، اولین بار در سال 1989 PRK متداول شد و پس از آن لیزیک و فمتو لیزیک فراگیر شد و اخیرا متد جراحی جدیدی از سال 2017 رو به فراگیر شدن نهاده است که در آینده جایگزین عمل لیزیک و فمتو لیزیک می شود.

چه کسانی را باید تحت این عمل جراحی قرار داد؟

یکی از مهمترین شاخصه ها در عمل جراحی لیزیک برای پزشکان سن است، این عمل جراحی در افراد بالای 18 یا 21 سال مشروط به این که نمره عینکشان 1 سال ثابت بوده باشد انجام می شود و افراد زیر 18 سال هیچگاه تحت این جراحی قرار نمی گیرند.

نمره عینک دیگر شاخصه ای است که پزشکان برای عمل در نظر می گیرند، افراد نزدیک بین معمولا با نمره عینک یک تا ده می توانند تحت این عمل قرار بگیرند، برای افراد آستیگمات و دوربین این رقم از یک تا شش است.

فردی که می خواهد تحت عمل جراحی قرار بگیرد حتما باید قرنیه سالم داشته باشد، انحنا و ضخامت قرنیه باید طبیعی باشد، باید سایز چشم هم طبیعی و سالم باشند و در کل، چشم مشکل دیگری به جز نمره عینک نداشته باشد، بنابراین افرادی که مثلا دچار آب مروارید هستند نمی توانند تحت عمل جراحی قرار بگیرند.

نداشتن بیماری هایی که ترمیم را دچار مشکل می کند نیز یکی از شاخصه ها برای افرادی است که می خواهند تحت این عمل جراحی قرار بگیرند. مثلا فرد نباید دچار دیابت کنترل نشده یا رماتیسم مفصلی باشد.

سابقه خانوادگی فرد هم مهم است، مثلا نباید سابقه قوز قرنیه، تبخال چشم، نازکی قرنیه و آب سیاه در خانواده داشته باشد. سالم بودن عصب بینایی و شبکیه نیز در این عمل جراحی حائز اهمیت است.

افرادی که دچار تنبلی چشم هستند، نباید انتظار داشته باشند که با انجام این عمل جراحی دیدشان به شکل قابل توجهی بهبود پیدا کند.

جراحی لیزیک

چه افرادی نمی توانند عمل شوند؟

به گزارش آسان طب افرادی که نمره چشمشان پیش رونده است و بالا می رود، افرادی که بیماری های چشمی دیگری دارند و همچنین افرادی که بیماری های کنترل نشده دارند نمی توانند این عمل جراحی را انجام دهند.

افرادی که لنز تماسی می گذارند حتما باید این موضوع را پیش از عمل به پزشک اطلاع بدهند، افرادی که لنز نرم می گذارند از یک هفته پیش از تصویر برداری و عمل جراحی نباید از لنزشان استفاده کنند. این مدت برای کسانی که از لنز سخت استفاده می کنند 4 هفته پیش از عمل می باشد.

افرادی که از داروی راکوتان استفاده می کنند تا سه ماه بعد از قطع این دارو نمی توانند عمل جراحی شوند. افرادی که از دارو های ضد فشار خون و ضد افسردگی استفاده می کنند ممکن است مستعد خشکی چشم شوند و قبل از عمل باید به نظرات پزشک در این رابطه گوش دهند.

منبع: https://asanteb.com

نیکی ها...
ما را در سایت نیکی ها دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : محمد کاظم مشهدی بازدید : 270 تاريخ : سه شنبه 29 خرداد 1397 ساعت: 12:09