جایگاه آموزش در مدیریت بلایا: مبتنی بر اجتماعات محلی

ساخت وبلاگ

درباره کتاب :

وقوع زلزله حتی زلزله‌های مرگبار متأسفانه در ایران امری عادی است، به‌طوری که در فاصله‌ی دو زلزله‌ی فاجعه‌بار بم و رودبار، ده­ها زلزله در نقاط مختلف ایران به وقوع پیوسته است که هر کدام از ۵ تا ۵۰۰۰ کشته داشته ­است. سازمان‌های غیردولتی و بشردوستانه برای مداخله در بحران و التیام بخشیدن به مردم آسیب‌دیده در عرصه‌های مختلف فعالیت می‌کنند. زلزله‌ی بم برای انجمن دوستداران کودک که هدف اصلی خود را ترویج پیمان‌نامه‌ی حقوق کودک و گسترش آموزش‌های انسان‌گرا و خلاق و حمایت از کودکان آسیب دیده می‌داند، فرصتی را فراهم کرد تا اعضای آن بتوانند در روند ترمیم و مراقبت از کودکان وارد عمل شوند و با برنامه‌های خود، مانع تأثیر مخرب رویدادهای آسیب‌زا بر روند رشد کودکان شوند.
کار مشترک، خواندن و مشاهده­ی تجربیات دیگران، این دیدگاه را در انجمن تقویت کرده که بایستی هدف اساسی «بازتوانی و توان‌افزایی جامعه­ی محلی (از جمله کودکان) به گونه‌ای باشد که دیدگاهی پیشگیری­محور، کلیت‌گرا و مبتنی بر جامعه» ترویج شود و نقش نهادهای کمک‌رسانی بیرونی کاهش یابد. بدیهی است که این امر تنها با مشارکت فعال و درگیر کردن کلیه‌ی ذی‌نفعان در جریان کار به دست می‌آید.
انجمن دوستداران کودک توانست با شرکت در برنامه‌های آموزشی، برگزاری کارگاه‌های آموزشی، همکاری فعال با مردمان و درگیر شدن در پروژه‌های کودک‌محور همراه با پژوهش‌های مستمر به تجربیات ارزشمندی دست یابد، این تجربیات هم‌اکنون مکتوب شده است؛ برخی از این مکتوبات معرفی تئوری‌های مدیریت بلایای مبتنی بر اجتماع و کودک‌محور و برخی دیگر ترکیبی از تجربه‌ی انجمن در استان کرمان و به ویژه بم و تجربه‌ی جهانی است.


  • دسته بندی: علوم اجتماعی
  • ناشر: نشر قطره - تاریخ نشر:
  • زبان: فارسی
  • حجم فایل : 0.67 مگابایت - تعداد صفحات : ۷۶ صفحه
  • شابک:
نیکی ها...
ما را در سایت نیکی ها دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : محمد کاظم مشهدی بازدید : 143 تاريخ : چهارشنبه 20 دی 1396 ساعت: 18:12