چطور بازار پوشاک رو “بزرگتر” کنیم؟

ساخت وبلاگ

202 بازدید

در این مجالی که ناگهانی پیش اومده فرصت رو غنیمت میشمرم و به بحثی میپردازم که چند وقتی است روی اون دارم کار میکنم و حتمن به کمک شما هم نیاز هست برای بهبودش.
گاهی اوقات باید کمی از کار فاصله گرفت و از بالاتر به آن نگاه کرد.
سوالی که به اون میپردازم و حتمن راه گشا خواهد بود اینه که چرا هنوز هم صنعت پوشاک ایران با اینکه جوانگرایی خوبی در اون صورت گرفته اما هنوز هم رضایت بخش نیست. در ادامه خواهم گفت.
برندهایی که میبینید هر روزه سر از صنعت پوشاک ایران در میارن نشانه های بینهایت خوبی است برای اینکه این صنعت جان تازه ای گرفته است.
اما
هنوز یک جای کار میلنگد.
بازارها وقتی شروع به کار میکنند در ابتدا نیازهای اولیه را تامین میکنن. اما بعد از اون مرحله اولیه، نقشه ادامه راه چی هست؟ کجا باید صنعت رو “بزرگتر” کنیم.
مثالی میزنم تا روشن تر بشه.
من امروز میرم خیابون و واسه فرزندم یه تاپ شلوارک میخرم. ماه بعد هم میخوام واسش یه چیزی بخرم که بهش هدیه بدم. آیا چیزی بجز نیازهای اولیه (مثلا یه طرح دیگه از تاپ شلوارک) در بازار ایران هست که بتونم واسش بخرم؟ (منظورم تولیدات داخلی هست.). نه نیست. اون وقتی، یه بازار بزرگ میشه که بتونیم دلایلی جدید برای خرید ایجاد کنیم. وگرنه من هم پول روی پول میزارم و بعدش هم میرم باهاش ملک و املاک میخرم. چون بازار تولید ایران در همه زمینه ها این معضل رو داره و به همین دلیل صادرات هم وجود نداره یا خیلی کم هست.
متولیان و مصرف کنندگان صنعت پوشاک، هر دو دارن جوون میشن و من معتقدم که حالا براحتی میشه این کار رو کرد. همه زمینه ها مهیاست. در آینده حتی به صادرات هم میتونیم فکر کنیم. (در بحثهای بعدی به صادرات هم میپردازم….). ولی الان به نحوه بزرگتر کردن صنعت پوشاک میپردازیم.

برای بزرگتر کردن صنعت پوشاک باید و باید و باید نیازهای جدید تعریف کرد تا بازار به این سمت حرکت کنه. نیازهایی که از نظر من در اون بینهایت ضعیف عمل شده. این موضوعات زیر رو مینویسم و سعی میکنم ذهنها رو برای ورود به این مقوله تحریک کنم تا موارد بیشتری به این موارد اضافه کنید. شما هم اگر مواردی دیگه ای از این دست برای معرفی دارید حتمن از طریق سایتمون، زیر پستی با همین موضوع، نظر بدین.

– لباس های محلی با طراحی های قابل استفاده امروزی برای کودکان و بزرگسالان. حتی لباس هندی هم میتونه تولید بشه.

– گل سر و دستبند با موضوعات ملی و خرده فرهنگهای منطقه ای و یا داستانهای عامیانه و…

– البسه زنانه فانتزی

– لباسهای نوزادی

– لباسهایی با مناسبت شب یلدا برای کودکان و بزرگسالان. ست خانوادگی یا زن و شوهری و یا لباسهای جدا

– لباس های رویاهای شغلی کودکان، مثل لباس دکتر، مهندسی، خلبانی، پلیسی و… برای کودکان

– لباسهای پتویی تا بتوان مانند کشورهای دیگر که در مصرف انرژی صرفه جویی میکنن، ما هم استفاده کنیم و شعله بخاری را کمتر کنیم! یا حتی در میمانی های فضای آزاد از اونها استفاده کنیم. (مراقب قیمت مشابه خارجی که در بازار هست، باشید.) میتوانید برای متمایز بودن از طرحهای ایرانی روی پتوها استفاده کنید. یا تغییرلای دیگر در اون بدین…

– تیشرتهای چاپی زن و شوهری در مقیاس زیاد و با قیمت مناسب. بالاخص با طرحهای فرهنگی ایرانی

– جورابهای شکل دار برای همه سنین

– لباس برای نوجوانان که بسیار کمبودش توی بازار ایران حس میشه

– شلوارهای فانتزی برای کودکان و خانمها. مثلا شلواری که روی زانوهای اون عکس گربه هست که در تصاویر زیر میبینید..

– دستکش ها و بالاخص کلاههای شکل دار برای کودکان

– موضوع رونالدو و مسی در طرحهای مختلف

– کت تک یا کت و شلوار برای کودکان

– طرحهای سنتی ، هم برای آقایان، هم برای خانمها، هم برای کودکان. نظیر همون مواردی که خواننده های سنتی ما استفاده میکنن با کمی تغییرات

– چاپهای مفهومی روی لباس که قشری خاص اونها رو دنبال میکنن. یه مثالی که جالب بود و خودم دیدم این بود که روی لباس مردانه مطالب کامپیوتری نوشته بودن. مثلا نوشته بودن MB یعنی مگابایت. چرا که نه؟ مطالب پزشکی یا مطالب مهندسی معماری و…. مردم دوست دارن به لباسی که میپوشن افتخار کنن و بگن این مربوط به همون شغلی هست که من درش موفق هستم یا این همون شغلی هست که منِ دانشجو میخوام در آینده انتخاب کنم. خودبخود میتونید متوجه طیف گسترده مشتریان این بازار میشید. در این زمینه خودسرانه عمل نکنید و حتمن با یک اهل علم هم طرحهاتون رو در میون بزارید تا در طرحی که چاپ میکنید اشتباه نداشته باشید.

– لباس مجلسی برای دختر و پسر

– لباس ختنه برای پسرها! درسته فقط یک بار اتفاق میفته اما شما هم کمتر تولید کنید و با تصاویر مختلف. مثلا هدبند و دامن! با تصاویر مختلف مثلا حالا اون کودک یک مرد کامل شده است… در آخر در زمینه تحقیقات هم مطالبی رو خواهم گفت..

– استقلال و پرسپولیس و تراکتورسازی و سپاهان اصفهان. اینها پر طرفدار هستند. برایشان انواع پیراهنهای تصویری را بسازید. مثلا حروف تشکیل دهنده نام naser hejazi چندتاس؟ ۱۱تا با احتساب جای خالی. پس برای همین نام فقط ۱۱ تا تیشرت میفروشید. اینها نه تنها احساس گناه ندارد که باعث زنده نگه داشتن نام این افراد میشود…. یا بطور مثال زن و شوهری که به یک تیم علاقه دارند . یا موارد دیگریی که حتمن شما میتوانید مثال بزنید..

– لباسهای مخصوص سفره عید. چرا برای کریسمس این همه لباس و کلاه و… هست اما ما نداریم؟!

در مورد تحقیقات باید بگم که برای توسعه کارتون نیاز هست یک واحد تحقیقاتی هم داشته باشید. شما باید به دانشگاهها مراجعه کنید و از افراد خوش فکر طراحی استفاده کنید. دانشگاه محل فکر کردن با فراغ بال هست. حتمن مراجعه کنید. نباید به همین آب باریکه که هست قانع باشید.
شما در واقع در یک جامعه جهانی در حال رقابت هستین و باید متوجه موقعیت خودتون باشید. آیا تابحال شنیده اید که رییس جمهور ترکیه یا چین گفته باشند مردم ایران از اجناس ما استفاده کنید؟ نه. ولی مردم بعضی از اجناس خارجی رو با اینکه گرونتر هم هست میخرن. پس نباید انتظار داشته باشید وقتی مسئولین کشور به مردم میگویند جنس ایرانی بخرند آنها هم بگویند چشم! این رو باید در خودمون جستجو کنیم و ایرادات رو رفع کنیم و نگاهی جهانی تر داشته باشیم.
از طرفی ما صاحب یک فرهنگ و هنر قوی هستیم که نباید از اون غافل باشیم. ما هم مثل تمام دنیا و فرهنگهای اونها خاص هستیم و بلکه هم خاص تر. پس این علوم رو از دانشگاه به صنعت وارد کنید و این صنعت رو در این موقعیت خاص پیشرفت بدین. موقعیتی که مشتری آماده برای خرید حضور دارد و در هیچ زمانی از تاریخ ایران همچین فرصتی وجود نداشته که بصورت آنلاین بتوان بهمین راحتی عمده فروشی کرد.

شما باید بخشی از کار خودتون رو از رقابتهای همیشگی به رقابتهایی بکشید که در اون هیچ رقیبی بجز شما حضور نداره. این کلید موفقیت بسیاری از صنایع هست.

توی اینترنت موارد زیادی هست. حتمن ببینید و الهام بگیرید اما لطفا کپی بردار بیش از حد نکنید و اجازه بدید طراحان ایرانی کارشون رو ارائه بدن. این همت شماست که پای آنها رو به صنعت باز کنید…

این موارد ذکر شد، برای اینکه تحریکی باشه برای فکرهای نو از طرف شما در صنعت پوشاک. وگرنه ممکنه برخی از اونها توجیه اقتصادی نداشته باشن.

در آینده به موضوعاتی دیگه هم میپردازیم از جمله : صادراتتبلیغات و مدیریت افزایش تقاضاچکار کنیم که از برند ما کپی برداری نکنند؟

202 بازدید

نیکی ها...
ما را در سایت نیکی ها دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : محمد کاظم مشهدی بازدید : 165 تاريخ : سه شنبه 19 دی 1396 ساعت: 0:52