رفع افسردگی با مصرف قرص سرترالین Sertraline

ساخت وبلاگ

اضطراب و استرس از مهمترین عوامل بروز انواع بیماری های جسمی و روحی می باشد که متاسفانه امروزه هم به دلیل زندگی ماشینی و شهری به طور قاطع می توان گفت که هر فردی روزانه حداقل ۱ بار در موقعیت های استرس زا قرار می گیرد. برخی از افراد که از نظر روحی حساس تر هستند و یا مدت زمان طولانی تری را در موقعیت های تلخ و استرس زا مثل مرگ عزیزان، طلاق، عوامل موروثی و مشکلات عاطفی قرار گرفته اند کم کم به نشانه های افسردگی همراه با اضطراب دچار می شوند. در چندین دهه ی اخیر داروهای متنوعی برای کنترل استرس و درمان افسردگی روانه ی بازار شده اند که اغلب اگر تحت نظر پزشک مصرف شوند اثرات بسیار مفیدی به جای می گذارند. قرص سرترالین یکی از انواع داروهای ضد افسردگی با مکانیزم اثر باز جذب سروتونین است که علاوه بر درمان افسردگی کاربردهای دیگری نیز دارد و به نام های آسنترا (Asentra) و زولفت (zoloft) هم معروف می باشد. این دارو در سال ۲۰۰۷ با فروش بیش از ۳۰ میلیون نسخه پرمصرف ترین داروی ضد افسردگی در امریکا بود. مطلب زیر به معرفی عملکرد و تاثیرات قرص سرترالین اختصاص دارد.

قرص <strong>سرترالین</strong>

آشنایی با مشخصات دارویی قرص سرترالین

قرص سرترالین (Sertraline) که از انواع داروهای ضد افسردگی با مکانیزم اثر باز جذب سروتونین است را با نام های تجاری و اختصاری Lustral ،Asentra ،zoloft  هم می توان در داروخانه ها و مراکز معتبر پخش دارو مشاهده کرد اما به دلیل خطرات جدی و زیانبار استفاده ی بیش از حد این دارو تنها با در دست داشتن نسخه روانپزشک می توان آن را خریداری نمود. مصرف قرص سرترالین می تواند افسردگی، اضطراب، ترس، کمبود انرژی، بد خوابی را در شما از بین ببرد و همچنین برای انجام کارهای روزانه انرژی و اشتیاق را در شما افزایش دهد. معمولا پزشکان برای درمان افسردگی های همراه با استرس، اختلال حواس، هراس اجتماعی، اختلال وسواس اجباری، حملات هراس و سندروم پیش از قاعدگی قرص سرترالین را تجویز می کنند. به گزارش مجله پزشکی آسان طب بر اساس نظرات متخصصان و تحقیقات علمی انجام شده بهترین زمان مصرف قرص سرترالین ۱ بار در روز و به اندازه ی ۵۰ الی ۲۰۰ میلی گرم طبق نظر پزشک معالجتان می باشد.

چگونگی تأثیر قرص سرترالین

قرص سرترالین

قرص سرترالین از طریق خوراکی و سیستم گوارشی به راحتی جذب می شود و از طریق مدفوع و ادرار دفع می شود. برخی اثرات درمانی این دارو بعد از گذشت ۲ هفته از شروع مصرف پدیدار می شود، اما اثرات کامل آن را حدودا بعد از ۱ ماه می توان مشاهده کرد. همچنین قابل ذکر است که این اثرات به مدت ۲۴ ساعت بعد از قطع دارو در بدن وجود خواهند داشت. توجه داشته باشید که مصرف قرص سرترالین را به طور ناگهانی و بدون مشورت پزشک قطع نکنید زیرا عوارض فیزیکی و روانی زیانباری ممکن است اتفاق افتد اما اگر دچار خارش بدن، جوش و آبله و بثورات پوستی شدید مصرف آن را قطع کرده و به پزشک مراجعه کنید.

عوارض جانبی مصرف قرص سرترالین

از معمول ترین و بارزترین عوارض جانبی قرص سرترالین می توان بیخوابی یا خواب آلودگی، تهوع، اسهال، بی اشتهایی و سوءهاضمه را نام برد. ضمنا اگر به ارتعاش بدن، حالت غش، گیجی و سرگیجه ی شدید و ناتوانی جنسی دچار شدید حتما پزشکتان را مطلع سازید.

نکات احتیاطی مهم در مصرف قرص سرترالین

قرص سرترالین

در صورتی که قصد استفاده از قرص سرترالین را دارید و از بیماری ها و عوارض زیر رنج می برید حتما با پزشکتان صحبت کنید.

اگر از دردهای مزمن کلیوی و کبدی رنج می کشید.

اگر که از قبل به بیماری صرع دچار بوده اید.

اگر انواع بیماری های مزمن خونی دارید.

اگر به نارسایی قلبی  مبتلا هستید.

اگر نسبت به این دارو آلرژی و یا حساسیت دارید.

اگر از بیماری آب سیاه چشم رنج می برید.

اگر حالت جنون دارید و یا از داروهای دیگری هم استفاده می کنید.

√ مصرف دارو برای زنان حامله: تحقیقات انجام شده مفید بودن این دارو را در دوران بارداری تایید نکرده است لذا با پزشک خود مشورت کنید.

√ مصرف دارو برای زنان شیرده: حتما با پزشک مشورت کنید.

√ مصرف دارو برای بچه ها و اطفال: کودکان زیر ۶ سال مجاز به مصرف این دارو نمی باشند و برای سنین بالاتر هم کاهش دوز مصرفی اجباری است.

√ مصرف دارو برای افراد بالای ۶۰ سال: بلامانع است و به دلیل اینکه ممکن است مصرف قرص سرترالین باعث خواب آلودگی، حالت سرگیجه، اختلال در بینایی و حالت دیوانگی شود بهتر است از رانندگی و کارهای پرمخاطره اجتناب شود.

منبع: https://asanteb.com

نیکی ها...
ما را در سایت نیکی ها دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : محمد کاظم مشهدی بازدید : 335 تاريخ : جمعه 13 مهر 1397 ساعت: 22:17