قرص سیمواستاتین Simvastatin و کنترل کلسترول بالا

ساخت وبلاگ

زمانی که به دلیل ورود چربی بیش از اندازه توسط غذاهای مصرفی و یا اختلال در سیستم سوخت و ساز بدن، میزان کلسترول و یا تری گلیسیرید در خون افزایش پیدا کند فرد دچار بیماری چربی خون شده است. معمولا افرادی که دچار سرگیجه، گزگز و مور مور شدن پاها و تعریق زیاد می شوند در ابتدا مشکوک به بیماری چربی خون هستند و در اغلب مواقع بعد از انجام آزمایش خون به درستی این حدس پی می برند. چربی بالای خون باعث تجمع چربی در رگهای خونی و گرفتگی آن ها می شود که این امر احتمال سکته ی قلبی و مغزی، درد قفسه سینه و گرفتگی عروق را به دنبال دارد. به همین دلیل است که تشخیص و درمان به موقع این بیماری بسیار مهم است. اولین قدم برای کاهش چربی خون انجام ورزش روزانه است اما اگر میزان کلسترول خون بسیار بالا باشد پزشک انواع داروهای ضدچربی مثل قرص سیمواستاتین را برای بیمار تجویز می کند. قرص سیمواستاتین از پرکاربردترین داروهای ضد کلسترول خون در امریکا بوده و امروزه بسیاری از پزشکان قرص سیمواستاتین و سایر داروهای این گروه برای درمان چربی خون را تجویز می کنند. ادامه ی این مطلب به توضیح عملکرد و تاثیر قرص سیمواستاتین بر کلسترول خون اختصاص دارد.

قرص <strong>سیمواستاتین</strong>

معرفی بیشتر قرص سیمواستاتین

قرص سیمواستاتین (Simvastatin) که در گروه داروهای استاتین قرار می گیرد و وظیفه ی کاهش و کنترل کلسترول خون را بر عهده دارد با نام اختصاری و تجاری Zocor هم در بسیاری از داروخانه ها و مراکز معتبر پخش دارو به فروش می رسد. به دلیل عوارض بسیار جدی قرص سیمواستاتین بعد از مصرف بیش از حد آن این دارو تنها با نسخه پزشک قابل تهیه است و استفاده از آن برای عموم آزاد نمی باشد. به طور کلی قرص سیمواستاتین با بلوکه کردن و جلوگیری از فعالیت نوعی آنزیم در کبد که وظیفه تولید کلسترول را دارد باعث کاهش سطح کلسترول در خون می شود و همین امر این دارو را برای افرادی که از چربی خون بالا رنج می برد بسیار مفید کرده است. همچنین افرادی که مشکوک به حمله ی قلبی هستند و یا قبلا دچار حمله ی قلبی شده اند برای پیشگیری از حمله ی مجدد، از قرص سیمواستاتین استفاده می کنند. لووستاتین، آترواستاتین و فلوواستاتین از دیگر داروهای موجود در این گروه درمانی هستند که کاربردی مشابه قرص سیمواستاتین دارند. به گزارش مجله پزشکی آسان طب بر اساس صحبت متخصصان و تحقیقات انجام شده بهترین زمان مصرف قرص سیمواستاتین یک بار در طول شبانه روز و به اندازه ی متوسط ۱۰ تا ۸۰ میلی گرم در روز است.

چگونگی تأثیر قرص سیمواستاتین بر کلسترول خون

قرص سیمواستاتین

کبد انسان وظیفه ی تولید کلسترول بدن با استفاده از غذاهای دریافتی را دارد و در افرادی که دارای چربی خون بالا هستند این عمل به درستی انجام نمی شود. قرص سیمواستاتین با تاثیر بر روی آنزیم های کبدی و مهار آن ها، از تولید کلسترول زیادی در کبد جلوگیری می کند. قرص سیمواستاتین به راحتی از طریق خوراکی جذب شده و توسط کیسه ی صفرا دفع می شود. برخی اثرات این قرص ظرف ۲ هفته از شروع مصرف پدیدار می شود اما اثرات کامل و مفید آن معمولا بعد از گذشت ۱ ماه خود را نشان می دهد و بعد از قطع مصرف دارو هم این اثرات به مدت ۲۴ ساعت در بدن دوام خواهد داشت. نکته ی مهم در حین مصرف قرص سیمواستاتین اینست که فرد از رژیم غذایی کاهش وزن پیروی کرده و از خوردن مقدار زیاد نمک خودداری کند. همچنین انجام روزانه ۳۰ دقیقه ورزش هوازی در بالا بردن سوخت و ساز چربی بدن و کاهش میزان کلسترول خون بسیار موثر است. توصیه می شود که مصرف قرص سیمواستاتین را به طور ناگهانی قطع نکنید و قبلش با پزشکتان صحبت کنید تا این امر منجر به بدتر شدن علایم بیماریتان نشود اما در صورتی که در طول مصرف این قرص دچار ضعف شدید عضلانی و ظاهر شدن جوش گشتید سریعا مصرف آن را قطع کنید و به پزشک مراجعه کنید.

عوارض جانبی مصرف قرص سیمواستاتین

بروز عوارض گوارشی مثل نفخ شکم، تهوع، اسهال و یا یبوست از عوارض بسیار خفیف و گذرای مصرف قرص سیمواستاتین است که بعد از عادت کردن بدن به دارو سریعا رفع می شود. در برخی افراد سردردهای گذرا نیز حادث می شود.

نکات احتیاطی مهم در حین مصرف قرص سیمواستاتین

قرص سیمواستاتین

در صورتی که از هر یک از بیماری ها و مشکلات زیر رنج می برید بهتر است قبل از شروع درمان با قرص سیمواستاتین این موارد را با پزشکتان مطرح کنید.

√ در صورتی که به مشکلات مزمن کبدی و کلیوی و مشکلات بینایی دچار هستید.

√ اگر از بیماری های غده تیروئید و یا ضعف عضلات بدن رنج می برید.

√ اگر در گذشته به مصرف الکل اعتیاد داشته اید و یا سیگار می کشید.

√ اگر به مشکلات سنگ مثانه دچار هستید و داروهای دیگری نیز مصرف می کنید.

√ اگر به بیماری فشار خون بالا و یا به بیماری آنژین دچار هستید.

√ مصرف دارو برای زنان حامله: ممنوع است و مجاز نمی باشد.

√ مصرف دارو برای زنان شیرده: حتما قبل از مصرف این دارو با پزشک خود مشورت کنید.

√ مصرف دارو برای کودکان و اطفال: مجاز نیست و به هیچ وجه توصیه نمی شود.

√ مصرف در افراد بالای ۶۰ سال: بلامانع است اما توجه داشته باشید که مصرف طولانی مدت از قرص سیمواستاتین در این رده ی سنی باعث بروز مشکلات کبدی می شود پس انجام آزمایشات منظم خون برای آگاهی از درستی کارکرد کبد الزامیست.

منبع: https://asanteb.com

نیکی ها...
ما را در سایت نیکی ها دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : محمد کاظم مشهدی بازدید : 221 تاريخ : سه شنبه 27 شهريور 1397 ساعت: 20:04

خبرنامه