کاهش فشارخون با مصرف داروی رامیپریل Ramipril

ساخت وبلاگ

مشخصا یکی از مهمترین امراضی که انسان امروزی، اغلب با زندگی ماشینی درگیر است را می توان بیماری فشارخون بالا فرض کرد. عمدتا این بیماری با بالا رفتن سن و کاهش فعالیت بدنی بیشتر نمود پیدا می کند اما متاسفانه به دلیل کم تحرکی، استرس، غذاهای فست فود و استعمال دخانیات بسیاری از افراد از سن جوانی به عارضه ی فشارخون بالا دچار می شوند. این عارضه به صورت بسیار مستقیم به کارکرد قلب تاثیر می گذارد و در صورت عدم کنترل و درمان، فرد را با مشکلات جدی قلبی-عروقی و حتی مرگ مواجه می کند. تشخیص به موقع در درمان و کنترل عوارض فشارخون بالا بسیار مهم است. داروی رامیپریل یکی از انواع داروهای ضد فشارخون بالاست که توسط بسیاری از پزشکان تجویز می شود که مانند همه ی داروهای این دسته از مکانیزم درمانی خاصی برخوردار است. این مطلب به توضیح مشخصات و کارکرد داروی رامیپریل در بدن اختصاص دارد.

<strong>داروی</strong> <strong>رامیپریل</strong>

نمایی نزدیکتر از مشخصات داروی رامیپریل

داروی رامیپریل (Ramipril) که از داروهای پرکاربرد و معروف ضد فشارخون بالا محسوب می شود را می توان با نام اختصاری و تجاری Tritace از داروخانه ها و مراکز معتبر فروش دارو تهیه و مصرف کرد، البته شایان ذکر است که به دلیل بروز عوارض خطرناک و جدی مصرف بیش از حد داروی رامیپریل این دارو تنها با نسخه پزشک قابل خریداری است. همانطور که در مقدمه هم به شکل مختصر توضیح دادیم داروی رامیپریل به عنوان درمان فشارخون و نوعی از نارسایی قلبی (قلب قادر به انجام درست و دقیق وظایف خود نمی باشد) بیشترین کاربرد را در علم پزشکی دارد. البته در برخی موارد داروی رامیپریل برای افرادی که به حمله ی قلبی دچار شده اند و همچنین برای پیشگیری از آسیب های کبدی در افراد مبتلا به انواع دیابت نیز مورد استفاده قرار می گیرد. نکته ی بسیار مهم در خصوص مصرف داروی رامیپریل اینست که برای افزایش تاثیرات این دارو در درمان فشارخون بالا و نارسایی قلبی باید همراه آن از داروهای ادرارآور هم استفاده شود. این دارو به شکل های قرص و کپسول تولید می شود و طبق گزارش مجله پزشکی آسان طب و بر اساس تحقیقات پزشکی انجام شده بهترین زمان مصرف داروی رامیپریل در درمان فشارخون روزانه ۱ عدد همراه غذا و در درمان نارسایی قلبی ۲ بار در روز و اندازه و میزان دوز مجاز مصرفی نیز در درمان فشارخون بالا ۱.۲۵ تا ۱۰ میلی گرم در روز و در درمان نارسایی قلبی ۵ تا ۱۰ میلی گرم در روز اعلام شده است.

نحوه ی تاثیرات داروی رامیپریل

داروی رامیپریل

داروی رامیپریل مهار کننده ی آنزیمی مبدل به نام انژیوتانسین است که از طریق انبساط و آرامش بخشیدن به دیواره های رگهای خونی باعث گشاد شدن و تسهیل گردش خون می شود و به این صورت فشارخون فرد پایین آمده و اکسیژن رسانی به قلب و سایر اعضا بهبود می یابد. با گذشت حدودا ۲ ساعت از مصرف این دارو می توان تاثیرات درمانی آن را مشاهده کرد و تا ۲۴ ساعت این اثرات در بدن قابل رویت می باشد. توجه داشته باشید که رعایت یک برنامه ی غذایی با حداقل میزان نمک مصرفی در طول دوران درمان با داروی رامیپریل بسیار ضروری و اثربخش می باشد و همچنین فقط در صورتی که در حین مصرف این دارو دچار تورم صورت، تورم و آلرژی دهان، مشکلات تنفسی و درد قفسه سینه شدید اجازه دارید که مصرف آن را یکباره قطع کنید و به پزشک مراجعه کنید در غیر اینصورت قطع ناگهانی دارو عوارض بدی به همراه دارد.

معرفی عوارض جانبی مصرف داروی رامیپریل

سرگیجه، سردرد و احساس تهوع هنگام ایستادن از بارزترین و مهمترین عوارض جانبی داروی رامیپریل است. ضمنا ممکن است فرد مصرف کننده این دارو به سرفه های خشک و مداوم هم دچار شود که با کاهش دوز مصرفی برطرف می شود. مبتلا شدن به جوش، یرقان و خارش بدن با مصرف این دارو غیر عادی است و باید حتما به پزشک مراجعه شود.

نکات احتیاطی مهم در مصرف داروی رامیپریل

داروی رامیپریل

در صورت ابتلا به هریک از بیماری ها و عوارض زیر حتما قبل از شروع مصرف این دارو با پزشکتان مشورت کنید و از مفید بودن مصرف دارو در این شرایط اطمینان حاصل کنید.

√ اگر از آلرژی و حساسیت های شدید رنج می برید.

√ در صورت مبتلا بودن به دردهای مزمن کبدی و کلیوی.

√ اگر به مشکلات دریچه قلب مبتلا هستید.

√ در صورت ابتلا به بیماری های عروقی و محیطی.

√ در صورت استفاده از داروهای دیگر.

√ مصرف دارو برای زنان حامله: ممنوع است زیرا باعث ایجاد نقص در رشد نوزاد می شود.

√ مصرف دارو برای زنان شیرده: دارو در شیر مادر ترشح می شود و روی کودک تاثیر می گذارد پس بهتر است که با پزشک مشورت شود.

√ مصرف دارو برای بچه ها و اطفال: ممنوع است و به هیچ وجه توصیه نمی شود.

√ مصرف دارو برای افراد بالای ۶۰ سال: دوز مصرفی در این رده ی سنی باید کاهش پیدا کند و به دلیل بروز عوارضی مثل غش و سرگیجه بهتر است از رانندگی و کارهای پرمخاطره اجتناب شود.

منبع: https://asanteb.com

نیکی ها...
ما را در سایت نیکی ها دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : محمد کاظم مشهدی بازدید : 269 تاريخ : جمعه 23 شهريور 1397 ساعت: 3:58

خبرنامه