اسکار یا جوشگاه را بشناسید و از آن پیشگیری کنید

ساخت وبلاگ

طبیعتا تغییر شکل ظاهری صورت به خاطر بروز برخی از عوارض باعث می‌شود که فرد اعتماد به نفس خود را از دست بدهد و از لحاظ روح و روانی به هم بریزد. یکی از این عوارض می‌تواند اسکار باشد، اسکار به معنی جای زخم و جای جوش است که در برخی از موارد به مرور زمان از بین می‌رود و همچنین ممکن است این جای زخم یا جوش روی صورت تا پایان عمر باقی بماند. امروز در این مقاله قصد داریم تا درباره اسکار یا جوشگاه با شما صحبت کنیم.

جوشگاه یا اسکار چرا بوجود می‌آید؟

بروز جوش در صورت علل مختلف و دلایل زیادی دارد، به گزارش آسان طب محققین همچنان در حال تحقیق درباره اسکار هستند تا به یک نتیجه نهایی برسند. همه ما تصور می کنیم که بروز جوش و آکنه، اصولا در سنین نوجوانی اتفاق می افتد، اما همیشه اینطور نیست. چیزی که مسلم است این است که بروز جوش در صورت آقایان اصولا از سن نوجوانی و در خانم ها بیشتر در سن 20 سالگی به بعد شروع می شود.

جوشگاه یا اسکار عارضه ای است که بسیاری از افراد به آن مبتلا هستند، علت آن خوب نشدن زخم است که به طور طبیعی باعث جوشگاه یا اسکار خواهد شد. 

 این زخم می تواند به صورت برجسته، فرو رفته، کمرنگ یا پررنگ خوب شود. عوامل مختلفی باعث می شود که زخم به صورت طبیعی خوب نشود.  

همانطور که می دانید هر زخمی خودش هم نوعی اسکار است، تا اینکه یک دلمه ای روی آن بسته شده که به تدریج برطرف می شود، جایش ابتدا قرمز سپس تیره می شود و بعد پوست به حالت عادی در می آید.

ولی در برخی موارد این روند طبیعی اتفاق نمی افتد، یعنی به جای آن که پوست همان صافی و همه شرایط پوست طبیعی را داشته باشد، کمی برجسته، فرو رفته و ... می شود.

چیزی که بارز است این است که وقتی زخم سطحی باشد چیزی به جا نمی گذارد، به این علت که عوامل و سلول های سازنده پوست، ترمیم در سطح پوست را خیلی راحت تر می توانند انجام دهند.

اگر  عمق یا شدت زخم زیاد شود ممکن است کلوژن سازی یا ترمیم زخم به طور طبیعی اتفاق نیفتد. عوامل متعددی بر آن حادث می شود که نتواند به صورت نرمال ترمیم شود.

یکی از مهمترین دلایل بوجود آمدن اسکار، محل ضایعه است

بازو، قدام سینه، گردن و نرمه گوش از جمله محل هاییست که زمینه اسکار را دارند. در بعضی جاهای بدن هم به ندرت این اتفاق می افتد مثل کف دست و پا، مخاط، پلک فوقانی و تحتانی. در بعضی نژادها این مشکل بیشتر است. مثل افراد سیاه پوست، یا افرادی که رنگ پوست تیره دارند. این افراد معمولا سابقه فامیلی مثبت دارند، به همین دلیل پزشک پیش از جراحی از بیمار می پرسد که آیا سابقه تاخیر در زخم در شما یا خانواده تان وجود دارد یا خیر؟

بعضی داروها باعث تاخیر در ترمیم زخم می شوند مثل افرادی که جوش داشتند و مدت ها قرص ایزوتروتین استفاده می کردند. در این موارد باید دقت کرد که فاصله حداقل 6 ماهه در مصرف این دارو وجود داشته باشد که ترمیم زخم انجام شود. کورتون هم می تواند باعث تاخیر در بهبود زخم شود.  

بعضی بیماری ها هم باعث تاخیر در ترمیم زخم می شوند مانند افرادی که کمبود ویتامین C و A دارند. کسانی که شیمی درمانی هم می شوند ممکن است ترمیم زخمشان عقب بیفتد.

در مواردی که زخم دیر خوب می شود، مثلا بخیه ای که سر زانو یا آرنج می خورد اسکار ممکن است بوجود بیاید.

برای جلوگیری از اسکار چه باید کرد؟

  • از کارهای غیر ضروری در نواحی که باعث اسکار می شود جلوگیری کنید. مثلا فردی که خال دارد و خال مشکل بیماری ندارد بهتر است که دست به جراحی نزند.
  • سابقه فامیلی خود را بدانید و از زخم خوب مراقبت کنید. از داروهای مصرفی خود خبر داشته باشید.

طبیعا وجود اسکار بر پوست باعث می شود که فرد شرایط روح و روانی خوبی نداشته باشد به خصوص اگر این جای زخم ها و جوش ها بر صورت باشد، فردی که دچار این بیماری است تمایلی به حضور در اجتماع و تعاملات اجتماعی نخواهد داشت.

متاسفانه در گذشته به بیماران توصیه می شد که با این شرایط پوستی خودشان کنار بیایند چون ممکن است این جوش ها و جای زخم ها خود به خود خوب شوند، اما خوشبختانه امروزه با پیشرفت دنیای علم پزشکی با مراجعه به یک پزشک متخصص و متبحر در هر سن و سالی که باشید می توانید از پوستی زیبا و سالم برخوردار شوید.   

منبع: https://asanteb.com

نیکی ها...
ما را در سایت نیکی ها دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : محمد کاظم مشهدی بازدید : 249 تاريخ : شنبه 20 مرداد 1397 ساعت: 20:17