بسترهای تقنینی و اجرایی در حمایت از زنان بی سرپرست و بدسرپرست

ساخت وبلاگ

درباره کتاب :

حمایت از زنان بی‌سرپرست و بدسرپرست، در نظام حقوقی اسلام از پیشینه قوی و مستحکمی برخوردار است؛ قانونگذار نظام اسلامی با توجه به اصل حفظ نهاد خانواده­، اصل برقراری عدالت اجتماعی­، اصل پیشگیری از مفاسد اجتماعی، اصل رعایت حقوق شهروندی و... مکلف بوده است تا این گروه را زیر چتر حمایتی خود قرار دهد.
در نظام حقوقی ایران نیز با پیروزی انقلاب اسلامی و استقرار نظام سیاسی-­ اجتماعی و فرهنگی مبتنی بر موازین دین مبین اسلام‌، اصول ده، بیست، بیستو ‌یک و بیست و نه قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران، بر تامین نیازهای زنان بی سرپرست و زنان سرپرست خانوار به عنوان اقشار آسیبپذیر جامعه تاکید شده است­. بر این اساس دولت مکلف است در جهت اعطای حقوق این زنان تدابیری بیندیشد که از جمله آن‌ها میتوان به پرداخت مستمری، ودیعه مسکن، بهبود تغذیه، خدمات درمانی و تسهیلات اشتغال‌زایی اشاره کرد که صراحتاً میتوان گفت بسیاری از این زنان از این حمایتهای قانونی بیبهرهاند. لذا بدلیل ناکارآمدی قوانین و عدم کفایت آن‌ها در حمایت از این قشر، مطالعه وضعیت این زنان، مشکلات و مسائل آنان و تدقیق در مبانی فقهی و اصول حمایتی از آنان و تحلیل و ارزیابی قوانین موجود، جهت حمایت هرچه بیشتر از این قشر از زنان لازم و ضروری به نظر می­رسد.
در پژوهش حاضر به تبیین مفاهیم بیسرپرستی و بدسرپرستی و حمایت از زنان بی سرپرست و بدسرپرست با توجه به عرف و حقوق کشور ایران پرداخته میشود و امتیاز دیگر این تحقیق، بررسی قوانین موجود از جهت کارآمدی آن‌ها و هم­چنین جامعیت و شمولیت این قوانین در خصوص حمایت از زنان بیسرپرست و بدسرپرست میباشد و تلاش بر آن است تا در نهایت پس از شناخت خلأهای قانونی، با بهره­گیری از منابع غنی فقهی در جهت حمایت از زنان، با ارائه راهکارها و پیشنهادات، حمایت هرچه بیشتری از این قشر افراد آسیب پذیر جامعه به عمل آید.


  • دسته بندی:
  • ناشر: مجمع علمی و فرهنگی مجد - تاریخ نشر:
  • زبان: فارسی
  • حجم فایل : 2.35 مگابایت - تعداد صفحات : ۲۴۴ صفحه
  • شابک:
نیکی ها...
ما را در سایت نیکی ها دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : محمد کاظم مشهدی بازدید : 139 تاريخ : چهارشنبه 4 بهمن 1396 ساعت: 21:19